Pages

19.11.2013

Oh My God! They've Killed Sonic!

Olen ollut koko viime viikon ihan hiton kipeä ja olosuhteiden pakosta hengannut muutaman päivän veljeni luona. Olemme pelanneet GTA femmaa, Clash of Heroesia, Haloa ja vanhoja Soniceja.

Sonicithan ovat ihan mielettömiä klassikkopelejä, jotka tarjoavat edelleen haastetta ja leppoisaa (no, joskus vähän vähemmän leppoisaa) ajanvietettä. Parissa päivässä olimme pelanneet läpi niin ykkösen, kakkosen, kolmosen ja Knucklesin (ja umpisurkean CD:n..), joten oli aika etsiä lisää pelattavaa. Xbox Live Arcadessa silmiini osui Sonic 4 Episode I. En totta puhuen edes tiennyt, että Sonicia on tehty lisää ihan vime vuosina, joten olimme velikullan kanssa, syystäkin, aika innoissamme. Vilkaisin netistä pikaisesti pari arviota; ihan ok:lta vaikutti. Myös pelin suolaisehko hinta (about 14,50) tuuditti minut valheelliseen uskoon laadusta. Nyt vahingosta viisastuneena olisi toki kannattanut ladata se helkkarin demo, mutta mä vihaaaaaaan demojen latailua. Ensinnäkin siksi, että haluan kokea pelit kokonaisuuksina, en semispoilattuina demopaloina sieltä täältä. Ja toiseksi, olen niin malttamaton, että haluan samantien koko pelin.



No, Sonic 4 Episode I pärähti boksiin, ja aloimme pelata. Ensimmäinen WTF-hetki tapahtui noin sekunnin kuluttua pelin alkamisesta. Sonic nimittäin käveli. Miksi helvetissä maailman nopein siili kävelee?!? Sonicin kuuluu juosta, kieriä ja viuhuta ympäriinsä, ei kävellä. Samoin Sonicin kerälle meno. Sehän on aina ollut sekä nopein että turvallisin tapa rullata kentissä, varsinkin pitkillä suorilla. No, Sonic 4:ssä kerälle meno alkaa jarruttaa siiliherran matkantekoa. Siis aivan käsittämätöntä urpoilua! Samoin nopeat suunnanvaihdot, jotka ovat olennainen osa Sonicin liikkumista, ovat nelosessa lähes mahdottomia toteuttaa. Hyppyihin on ympätty typerääkin typerämpi tähtäysmekanismi, jonka tarkoitusta en ymmärrä sitten millään. Kyllä Sonicin pitäisi osata hyppiä ilman lukitse ja tähtää -systeemiäkin. Muutenkin Sonicin ohjaus ja pelin fysiikka oli onnistuttu ryssimään ja tuhoamaan niin täydellisesti, että peli oli ekojen maiden jälkeen ihan oikeasti lähes pelikelvoton. Sonic 4 myös automattisesti tallentelee joka maan kohdalla, ja ekan maan läpäisemisen jälkeen saa itse valita, mitä maata haluaa seuraavaksi pelata. Petkutusta! Soniciahan kuuluu pelata niin, että ekoissa, iisimmissä maissa grindataan elämiä niin paljon kuin mahdollista, ja niillä sitten porskutellaan eteenpäin, ja jos hyvin käy, läpäistään jopa loppubossi. Tallentaminen ei kertakaikkiaan kuulu asiaan.

Sonic 4 on peli, jota en suosittele kenellekään. Sonicin sielu ja henki on tapettu täysin, eikä sinänsä hyviä ideoita klassisten Sonic-kenttien uudistamisesta ole kyetty toteuttamaan. So sad, so not fair. Nyt menen vähän itkemään lempisiilini muistolle ja ehkä pelaan vähän Sonic ykköstä. Nyyh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti