Pages

8.10.2012

Oi voi, Oblivion

Köyhän miehen Skyrim?


Yritin juuri äsken pelata Oblivionia. Olin yrittänyt jo edellisenä päivänä. Ei natsannut taaskaan.

Oblivion on peli, josta haluaisin pitää, jollaisista yleensä pidän. Ainoa ongelma on, että pelasin yli 200h Skyrimia ennekuin aloin pelata Oblivionia. Skyrimin käsittämättömän visuaalisen mahtavuuden jälkeen Oblivion näyttää jo ensi sekunneista lähtien valitettavan tuhnuiselta. Pelattavuuskaan ei sitten mitenkään tunnu hyvältä.

Hahmo liikkuu välillä kuin sementtibuutsit jalassa, välillä taas ihan holtittomasti. Items-, journal- ja loitsuvalikot ovat hankalasti esiinkaivettavia, taistelu on epätyydyttävää (varsinkin jousipyssyllä), keskustelu tökkii, varsinkin barter-hyrrä on mielestäni aivan älytön. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Kuitenkin, Oblivion on voittanut aikanaan ihan älyttömän määrän palkintoja ja ollut käsittääkseni sekä kriitikoiden että pelaajien suuressa suosiossa. Johtuvatko kaikki antipatiani peliä kohtaan siitä, että Skyrimiin tottuneelle Oblivion ei mitenkään voi tarjota samanlaisia elämyksiä. Ehkä odotin liikaa, kuvittelin aloittavani Skyrimin ikäänkuin uudelleen eri maassa.

Olen ehtinyt suuttua itsellenikin jo useamman kerran, sillä Oblivion on oikeasti hyvä ja laadukas peli, joka ansaitsisi paljon paljon enemmän pelitunteja ja parempia arvioita, mutta nähtävästi en voi pakottaa itseäni nauttimaan sen pelaamisesta. Ehkä palaan sen pariin myöhemmin, ehkä en.

1 kommentti:

  1. Itse olen siinä onnellisessa asemassa että tutustuin n. vuosi sitten ensin Oblivioniin, Skyrim ei olisi pyörinyt koneellani. Kerkesin tykästymään peliin ennen kun tiesin "paremmasta" joten nyt Obliin palaaminen ei olisi enää niin suuri kynnys. Varmaan itselläni on samanlainen totuttautuminen edessä siinä vaiheessa kun otan tarkasteluun tuon Morrowindin jota en ole vielä pelannut :D

    Voisithan tietysti tutustua Oblivionin modi-valikoimaan ja katsoa että saisiko sellaisilla päivitettyä Oblivionia edes vähän lähemmäs Skyrimiä?

    VastaaPoista