Pages

26.10.2014

Verta ja kokaiinia

The Knick on HBO:n 1900-luvun alkupuolelle sijoittuva sarja, joka kertoo The Knickerbocker -sairaalan elämästä. Sitä ei kannata katsoa samalla, kun syö.

Luvassa on kirjaimellisesti verta ja suolenpätkiä (juuri niistä minä pidän!), epämiellyttäviä päähenkilöitä (niistäkin minä pidän!) ja silmää miellyttävä 1900-luvun alkupuolen New Yorkin miljöö (pidän, pidän, pidän!). Sarjan loppupuolen jaksoissa tarjotaan myös varsin mielenkiintoista käyttöä kokaiinille...

Clive Owen on ehkä elämänsä roolissa kusipää-rasisti-työnarkomaani-huumeriippuvaisena Tohtori Thackeryna. Clive Owen on jälleen yksi niistä näyttelijöistä (King Arthur..:/), joita en ole koskaan juuri arvostanut, mutta The Knickiin herra sopii kuin nakutettu.

Muutenkin sarjan hahmokaarti on vähintäänkin milelenkintoinen: löytyy ketjupolttaja-nunna, loukkantuneista tappelevia irlantilaisia sairaankuljettajia, kiinalaisia oopiumdiilereitä, piilopahiksia sairaanhoitajia, ihonvärinsä takia syrjitty huippulääkäri, lavantautia levittävä keittiöapulainen ja epätoivoisesti rahaa pummaava sairaalan johtaja. Kaikki ainekset hienoon soppaan ovat siis tarjolla.

Ja hieno soppa katsojille tosiaan tarjoillaankin. Itse en juurikaan jaksa sairaalasarjoja katsella, mutta The Knick on so much more. Jos brutaalinen veren ja ihmisruumiin kuvaus, huumeet ja inhottavat päähenkilöt eivät pelota, on The Knick ehdottoman suositeltavaa katsottavaa pimeisiin syysiltoihin.


2 kommenttia:

  1. Oeh, just eilen katsoin ekan jakso ja oikein lupaavalta tosiaan vaikuttaa! Toisena uutena sarjana olen ruvennut seuraamaan Gotham-sarjaa (http://www.imdb.com/title/tt3749900/)...tähän mennessä ollut ihan viihdyttävä, vaikka ei nyt mihinkään top-10 listaan ylläkkään (olisi voitu tehdä astetta synkemmäksi).

    VastaaPoista
  2. Oi, kiitos vinkistä. Kaikki Batmaniin liittyvä on mun päässä oletusarvoisesti jees :)

    VastaaPoista