Pages

21.3.2014

True Detective eli miten opin arvostamaan Matthew McConaugheytä

Siinä se sitten oli.

Katsoin viimeisen jakson kahdesti, koska en halunnut päästää irti. Voipi olla, että katson koko kauden uudestaan.

True Detective on harvinaisen upea sarja. Sitä on vaikea kuvailla, sillä ensimmäiseen muutamaan jaksoon ei näennäisesti tapahdu juuri mitään – eikä kyseessä mikään action-paketti olekaan. Pinnan alla kuitenkin tapahtuu, ja ihan helvetisti tapahtuukin. Tunnelma on niin tiivis, ettei välillä muista edes hengittää. Turhia kohtauksia tai vuorosanoja ei ole, ja ne näyttelijät! Woody Harrelsonista olen aina pitänyt, mutta suurimman yllätyksen tuotti kyllä Matthew McConaughey. Siis se mieshän on ihan oikea näyttelijä! Olen aina ihan tietoisesti vältellyt herran tähdittämiä elokuvia, koska olen assosioinut ne tyhjänpäiväisksi romcomeiksi, tyyliin How to Lose a Guy in 10 Days (huoh). Mutta True Detectiven parissa vaikutuin jo yhden jakson jälkeen niin paljon, että katsoin myös Mudin ja Dallas Buyers Clubin. Varsinkin tuo jälkimmäinen on kerrassaan loistava suoritus, joka ehdittiin jo Oscarillakin palkita.

Sarjan lähtöasetelmassa rikostutkijat haastattelevat kahta jo poliisinhommista luopunutta ex-tutkijaa, joiden elämät kohtasivat aikoinaan hetkeksi molempien kohtaloa määrittäneen rikostutkinnan aikana. Paljastuu, että oikein mikään ei ole, eikä koskaan ollutkaan, ihan sitä, miltä näyttää. Vanhat kaunat kiristävät ja menneisyyden haamut nousevat pintaan. Juonesta on hankala yrittää selittää tarkemmin, eikä se varmaan ole tarpeenkaan. Eritysmaininnan ansaitsevat myös Lousianan maisemat ja sarjan tunnusmusiikki. Huh huh. Kannattaa katsoa.

3 kommenttia:

  1. Oli kyllä loistava sarja ja loistavat näyttelijäsuoritukset. Täytyy antaa pisteet myös siitä, että tarinaa ei lähdetty pitkittämään, vaan loppui siihen kahdeksaan jaksoon. Ilmeisesti toinen kausi on tulossa, mutta uudella tarinalla ja näyttelijöillä (kai hieman samalla lailla kuin American Horror Story). Kannnattaa lukaista sarjaan liittyen tämä, (jos et ole vielä sitä tehnyt): http://io9.com/the-one-literary-reference-you-must-know-to-appreciate-1523076497

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mindfuck-tastic! Kiitoskiitoskiitos että linkkasit tuon! Ihan mieletöntä :o

      Mulle tuli kyllä Cthulhu mieleen, kun ne puhui siitä spagettipäähirviöstä, mutta huh huh miten syvälle tuossa mennään. Vau.

      Poista
  2. Joo, aivan mahtavaa settiä kyllä! Ton luettua sitä alkoi itekkin katsomaan jäljellä olevia jaksoja ihan erilailla:)

    VastaaPoista